Familjepaket

Bo i en barnvänlig miljö bara 20 minuter från Astrid Lingrens Värld

Varmt välkommen hit

Astrid Lindgrens Värld 2024

På sommaren fylls Fredensborg med glada familjer som besöker vårt hotell i Vimmerby och vår bygd främst tack vare Astrid Lindgrens Värld. Naturen runt vår herrgård är en riktig smålandsidyll och passar för barn med spring i benen. 

Astrid Lindgrens Värld, denna fantastiska teaterpark där du får uppleva sagan på riktigt, lockar varje år nästan 500 000 besökare. För att kunna uppleva allt i lugn och ro i en eller två dagar samt lägga till andra besöksmål som finns här behöver man ett bra boende där man kan sova och äta gott. Fredensborgs Herrgård erbjuder familjer en underbar vistelse med övernattning i mysig herrgårdsmiljö.

Vi tillhandahåller inte entrébiljetten till Astrid Lindgrens Värld. Ska ni besöka ALV måste ni köpa den själva. Vi tillåter fri avbokning fram till tre dagar innan er ankomst. Om bokningen är förskottsbetald tillkommer dock en återbetalningsavgift om 1 000:-.

Du köper biljetten på ALVs egen hemsida >>.

Priserna gäller sommaren 2024 och avser rum med våningssäng/väggsäng inkl. logi och frukost. (Ålder på barn upp t.o.m 14 år, därefter räknas man som vuxen 🙂

 2 vuxna 1 barn2 vuxna 2 barn2 vuxna 1 barn2 vuxna 2 barn
  17/5-8/7, 12/8-18/88/7-12/8
Per dygn
2.240:-2.490:-2.340:-2.590:-
2 dygn4.480:-4.980:- 4.680:-5.180:-

Tillägg för Dubbelrum Superior 200:-/natt, spjälsäng 150:-/natt, husdjur 250:-/natt (Alla priser är inkl. moms).

Tillbaka på hotellet har barnen en egen lekpark. Vår badsjö, Gissen, ligger precis intill och inbjuder till härliga dopp. Båtar kan lånas gratis på hotellet. Dessutom finns möjligheter till minigolf, padel tennis, golf m.m.

Vår restaurang har alltid en meny som passar både stor och liten och sommartid kan man gärna sitta ner vid ett bord i herrgårdsparken så kan de vuxna sitta kvar lite längre och smälta maten när barnen leker intill.

Våra familjerum finns i markplan och det blir nära ut till vår herrgårdspark. Rummen är relativt små men det finns gott om plats på andra ställen både ute och inne på hotellet. 

Önskar ni göra en förfrågan eller bokning? Kontakta oss via info@fredensborg.com, 0492-306 00 eller via formuläret här! (Notera åldrarna på barnen i meddelanderutan.)

Välkomna !

Vanliga frågor

Vi är 2 vuxna och 3 barn, får vi plats i ett rum?

Våra familjerum består av totalt fyra sängplatser, dvs. en dubbelsäng och en våningssäng, utan möjlighet att ställa in fler sängar. Reser ni med småbarn kan ett barn sova tillsammans med föräldrarna i dubbelsängen.

Vi är 2 vuxna och 4 barn, får vi plats i ett rum?

Alternativen för er är antingen att hyra en svit eller ytterligare ett rum.

Har ni restaurang?

Absolut! Vår fina restaurang har fullständiga rättigheter och menyer för både stora och små. Reservera gärna bord innan eller direkt när i anländer till hotellet.

Hur långt är det till Astrid Lindgrens Värld från Ert hotell?

Fredensborg ligger en dryg mil söder om Vimmerby och ALV.

Har ni pool?

Nej, men vi kan erbjuda ett dopp i vår underbara badsjö Gissen som ligger 200 meter nedanför hotellet.

Hur länge har man rummen?

Vi försöker att få alla rummen klara för incheckning senast 15:00. Utcheckning senast kl 11:00 avresedagen.

Vad är det för skillnad på ett "vanligt" rum och en svit?

Sviten innehåller ett sovrum (med dubbelsäng) och ett litet ”vardagsrum” (med en bäddbar soffa). Den är alltså rymligare än ett vanligt rum.

Kan man kombinera Familjepaketet med t.ex Golfpaket eller halvpension?

Man kan köpa till greenfee antingen på plats via Tobo GK eller kontakta dem innan besöket. Middag kan köpas till à la carte.

Vad gäller för betalning och ev. avbokning?
Vem driver Fredensborgs Herrgård?

Fredensborg drivs av SJS – Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening, en ekonomisk förening som ägs av föreningens medlemmar. Medlem i denna förening kan man bli om man är anställd inom något svenskt järnvägsbolag.

Har ni några rum lediga?

Tryck på kontakta oss och fyll i formuläret på den sidan.
Eller ring oss! Telefonnumret är 0492-306 00.

Våra rum

På hotellet finns 45 rum belägna i en charmig herrgårdsmiljö endast ett stenkast utanför Vimmerby. Vi har standardrum med dubbelsäng, dubbelrum superior, minisvit, familjerum och long stay.

SJS-HOTELLEN

Upptäck våra boenden

SJS-Hotellen ägs av Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening och driver hotell- och konferens-anläggningar på två platser i Sverige. Gemensamt för dem är att de är vackert belägna i närhet av hav eller sjö.

Golf

Alldeles intill oss finner du den fina 18-hålsbanan Tobo GK. Det är en omväxlande park- och skogsbana som erbjuder många fina hål, bl a det 5:e ut mot sjön Gissen. Hålet är ett av Sveriges mesta hole-in-one hål.

Padel & tennis

Spela padel eller tennis på Fredensborgs Herrgård på våra fina banor belägna i herrgårdsparken. Vi har två fina padel-dubbelbanor och vi hälsar dig varmt välkommen att boka någon av dessa. Bokning och betalning sker via www.matchi.se.

Elbilsladdare

Vi har 4 st uttag (11 kW/Type 2) för laddare till elbil. Uttagen administreras av EpSpot. Platserna är inte bokningsbara, utan erbjuds i mån av tillgång och debiteras per kWh. För användning laddar man ner EpSpot appen från Google play eller Apple appstore. (Mer info finns på laddstolparna).

Karta för EpSpots laddplatser finns här https://power.epspot.com/map.