Aktiviteter

Välkommen hit

Fredensborgs Herrgård erbjuder en mängd olika aktiviteter för konferensgrupper. Här följer några exempel:

Vårt Biljardbord och vår Dart finns tillgängligt hela tiden (förutom under julbordstider) för Er i vårt sällskapsrum Bullerbyn.

Bastu & Relax: I konferensannexet finner ni en dam- och herrbastu med tillhörande relaxrum. En värmande aktivitet som brukar leda till en uppsluppen stämning. Vi ordnar gärna med förfriskningar och tilltugg efter önskemål. Under lågsäsong måste bastun förbokas.

Grillkväll vid sjön Gissen: Sitt nere vid sjön och njut av en ljummen höstkväll med utsikt över Gissen! Vi grillar exempelvis en fin köttbit, som serveras med exempelvis bakad potatis, dressing och sallad. Ett trevligt middagsalternativ som uppskattas mycket av våra gäster.

Sjöbastu: Nere vid sjön finns vår populära sjöbastu. Där kan ni sitta på bryggan och njuta av utsikten, bada bastu och även svalka er i sjön Gissen. Vi ordnar gärna med förfriskningar och tilltugg som väntar på er. En aktivitet som med fördel kan kombineras med Grillkväll. Under lågsäsong måste bastun förbokas.

Vedeldad badtunna: Vid sjön finns också vår vedeldade badtunna som vi värmer upp för er. Kanske extra skönt då temperaturen är lite lägre eller vintertid då vi också hugger upp hål i isen för vinterbad för den modige.

Golflektion: Här finns det möjlighet att förbättra ert golfspel eller en prova-på-aktivitet. Vi hjälper gärna till med att ordna ert golfarrangemang tillsammans med Tobo GK:s golfpro. 

Padel & Tennis: Spela padel eller tennis på Fredensborgs Herrgård! Våra banor ligger vackert belägna i vår Herrgårdspark. Det finns två totalt två padelbanor och en tennisbana. För snabb bokning boka via matchi.com, annars finns receptionspersonal behjälplig!

Jens med Nöje: Jens Söderhäll är Vimmerbys främste frågesports arrangör och han gör det med bravur! Han erbjuder en stor varietet och tar gärna emot era önskemål gällande ämne. Detta är en mycket uppskattad aktivitet hos våra gäster.

Kalle Sellbrink: Musikunderhållning i hög klass! Kalle har besökt oss många gånger och underhållit våra gäster med sin musik. Han har 25 års erfarenhet inom branschen och han anser att det finns en sång för varje tillfälle och människa. Kalle sjunger och spelar gitarr.

Jailbreak: Vi samarbetar stolt med Jailbreak Oskarshamn/Västervik. Teamet från Jailbreak är fantastiskt duktiga på team-buildings aktiviteter. Via dem kan nya boka deras fängslande aktivitet ”Skattkisteäventyret” eller ”Marikas Musikquiz”.

Vi även erbjuda ”Professorns Box”,- ett spännande äventyr för hela familjen eller arbetskollegorna där ni tillsammans ska lista ut professorns kryptiska meddelande genom att tillsammans lösa boxens klurigheter. Professorns Box kräver ingen spelledare utan går att utföra på egen hand. För mer information kontakta receptionen: 0492-306 00.

Starlings Fiske: Tillsammans med Starlings Fiske kan vi nu även erbjuda fiske i vår vackra sjö Gissen. Fredrik blir er guide under fisketuren. Fredrik kan skylta med att han snart under 10 års tid anordnat fiske tävlingar i sjöarna Krön och Juttern i Vimmerby kommun.

Kräftfiske: Det är något särskilt med att få fiska sina egna kräftor och sedan kunna avnjuta de till middag eller lunch dagen efter. En lyx som få har fått vara med om! Hos oss på Fredensborg kan du och ditt sällskap få fiska era egna kräftor från sjön Gissen och hinner ni inte äta de hos oss har ni även möjlighet att ta med kräftorna hem.

Kräftfiske går att utföra själv eller med guide.

Aktiviteterna bör bokas i god tid före ankomst.
Kom gärna med egna förslag, vi kan genomföra det mesta!

Våra rum

På hotellet finns 45 rum belägna i en charmig herrgårdsmiljö endast ett stenkast utanför Vimmerby. Vi har standardrum med dubbelsäng, dubbelrum superior, minisvit, familjerum och long stay.

SJS-HOTELLEN

Upptäck våra boenden

SJS-Hotellen ägs av Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening och driver hotell- och konferens-anläggningar på två platser i Sverige. Gemensamt för dem är att de är vackert belägna i närhet av hav eller sjö.

Golf

Alldeles intill oss finner du den fina 18-hålsbanan Tobo GK. Det är en omväxlande park- och skogsbana som erbjuder många fina hål, bl a det 5:e ut mot sjön Gissen. Hålet är ett av Sveriges mesta hole-in-one hål.

Padel & tennis

Spela padel eller tennis på Fredensborgs Herrgård på våra fina banor belägna i herrgårdsparken. Vi har två fina padel-dubbelbanor och vi hälsar dig varmt välkommen att boka någon av dessa. Bokning och betalning sker via www.matchi.se.

Elbilsladdare

Vi har 4 st uttag (11 kW/Type 2) för laddare till elbil. Uttagen administreras av EpSpot. Platserna är inte bokningsbara, utan erbjuds i mån av tillgång och debiteras per kWh. För användning laddar man ner EpSpot appen från Google play eller Apple appstore. (Mer info finns på laddstolparna).

Karta för EpSpots laddplatser finns här https://power.epspot.com/map.