Aktiviteter

Fredensborgs Herrgård ligger mitt i vacker småländsk natur intill Tobo Golfbana i Storebro, en mil söder om Vimmerby, så här finns det alla möjligheter att aktivera sig. Här finns fina promenad- eller cykelvägar runt skog och sjö och vintertid fina skidspår.

Bara 200 m från hotellet har vi vår egen brygga vid sjön Gissen. Här kan du ta ett dopp och även värma dig i vår bastu. En fin och barnvänlig badplats finns intill med härlig långgrund sandbotten och roddbåtar finns att låna för en tur på sjön. Njut av idyllen.

Minigolf, tennis, cyklar och golf är bara något av det som du som gäst hos oss har tillgång till och för våra små gäster finns även lekpark, inte-stöta-marken-bana, fotbollsplan och mycket mer. Inne på hotellet i vårt sällskapsrum Bullerbyn finns biljardbord, dart, stor TV och sommartid för barnen ett lekrum samt vid vissa tider på sommaren även innebandy- och pingisrum. På nedre plan i hotellet finns dam- och herrbastu samt ett litet trevligt relaxrum med TV och honesty bar.

Astrid Lindgrens Värld är såklart något som lockar många till vår bygd och även Astrids barndomshem Näs är något vi varmt rekommenderar. Allt detta och mycket mer hittar ni i Vimmerby, bara en mil från oss. Även filminspelningsplatserna för Barnen i Bullerbyn och Emil i Lönneberga (Katthult) finns helt nära Fredensborg. Åker ni till Katthult är ni också nästan i Mariannelund där  Filmbyn Småland finns. Därifrån kan man även delta i arrangerade cykelturer som anordnas av Cykla i Filmlandskapet Småland.

Strax utanför Vimmerby finns en älgpark, Virum, där ni kan komma de mäktiga djuren riktigt nära. Vill du kan du t o m få en puss av älgtjuren Harald!

Ja, här finns mycket att se och hitta på. Fråga oss gärna och hitta mer tips hos Vimmerby Turistbyrå.