Bröllop

Bröllopsförfrågan

Våra bröllopspaket

1 895 kr/kuvert

Dukning med vita linnedukar och linneservetter
Blommor till borden upp till 500 kr
Bröllopsskål med mousserande vin
Trerätters middag
Ett glas vin till förrätten
Ett glas vin med påfyllning till varmrätten
Ett glas dessertvin till desserten
Bröllopstårta
Kaffe inkl. påtår

Priset gäller vid minst 60 personer.

2 295 kr/kuvert

Dukning med vita linnedukar och linneservetter
Blomsterdekorationer till borden upp till 1000 kr
Bröllopsskål med äkta champagne
Tilltugg/snittar till champagnen
Trerätters middag
Ett glas vin till förrätten
Ett glas med påfyllning till varmrätten
Ett glas dessertvin till desserten
Bröllopstårta
Kaffe med påtår
Vickning

Dessutom ingår:
Bröllopssvit med bubbel.

Priset gäller vid minst 60 personer.

Bjud dina gäster till herrgårdens varma och levande miljö med den omgivande vackra parken som inramning. Fredensborgs Herrgård, Vimmerby, Småland är en fantastisk plats för bröllop och andra festarrangemang. 
Vi vet hur man gör högtidsstunden till ett minne för livet och möjligheterna är många och att göra festen personlig och minnesvärd för alla deltagare.
Vi arrangerar bröllopsfester under årets alla månader och beroende på vilken säsong Ni önskar boka, presenterar vi gärna våra möjligheter och förslag både med och utan övernattning på hotellet.

Vigsel

Vår erfarenhet säger oss att varje bröllop är unikt, därför diskuterar vi fram den bästa lösningen för just Er.
Vi står gärna till tjänst med att boka vigselförrättare om ni önska viga er i vår egen vackra miljö. Kanske lockar det med en vigsel framför brasan i vår salong, i vår vackra park eller nere vid vår sjö Gissen med golfbanorna precis intill. Möjligheterna är många, kontakta oss gärna med era ideér eller för en offert.  
Önskar ni vigsel i kyrkan, föreslår vi Pelarnes vackra träkyrka från 1100-talet som är belägen ca 1 mil från herrgården och vägen dit är bara den värd resan. Ni åker genom ett riktigt slingrande Småländskt landskap med röda små stugor och ängar längs väger, precis som i Astrid Lindgrens sagovärld…

Middag

Vi baserar vår matlagning på närproducerade råvaror och varierar menyn efter säsong. Bröllopsmenyn bestämmer vi tillsammans efter era önskemål och vår erfarenhet.

Restaurangen i herrgårdsdelen är en perfekt lokal med lite äldre stuk som har plats för ca 60 gäster.

Pippi Långstrump är vår konferenslokal som med enkla medel kan förvandlas till en strålande middagslokal med plats för 110 gäster.

Boende 

Bor gör ni mycket förmånligt på vårt hotell i samband med bröllop. Vi har 45 rum som kan användas både som enkel- och dubbelrum. Flera av rummen kan också göras om till familjerum.
Under perioderna Januari-april samt oktober-november, finns det möjlighet att abonnera hela vår herrgård till ert bröllopsarrangemang. Varför inte passa på att göra ert bröllop till en uppskattad weekend där ni får tid att umgås redan innan den stora dagen. Vi har en sjöbastu som står till fritt förfogande för våra gäster. Boka gärna till någon aktivitet såsom vedeldad badtunna vid sjön eller vinprovarlek i valvet. Dagen efter bröllopet kan ni uppgradera frukosten till en längre brunch förslagsvis med presentöppning  som ett perfekt avslut på helgen. 

Kontakta vår restaurangchef på tel. 0492-306 00 
för en förutsättningslös diskussion!

Våra rum

På hotellet finns 45 rum belägna i en charmig herrgårdsmiljö endast ett stenkast utanför Vimmerby. Vi har standardrum med dubbelsäng, dubbelrum superior, minisvit, familjerum och long stay.

SJS-HOTELLEN

Upptäck våra boenden

SJS-Hotellen ägs av Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening och driver hotell- och konferens-anläggningar på två platser i Sverige. Gemensamt för dem är att de är vackert belägna i närhet av hav eller sjö.

Golf

Alldeles intill oss finner du den fina 18-hålsbanan Tobo GK. Det är en omväxlande park- och skogsbana som erbjuder många fina hål, bl a det 5:e ut mot sjön Gissen. Hålet är ett av Sveriges mesta hole-in-one hål.

Padel & tennis

Spela padel eller tennis på Fredensborgs Herrgård på våra fina banor belägna i herrgårdsparken. Vi har två fina padel-dubbelbanor och vi hälsar dig varmt välkommen att boka någon av dessa. Bokning och betalning sker via www.matchi.se.

Elbilsladdare

Vi har 4 st uttag (11 kW/Type 2) för laddare till elbil. Uttagen administreras av EpSpot. Platserna är inte bokningsbara, utan erbjuds i mån av tillgång och debiteras per kWh. För användning laddar man ner EpSpot appen från Google play eller Apple appstore. (Mer info finns på laddstolparna).

Karta för EpSpots laddplatser finns här https://power.epspot.com/map.