Aktiviteter

Gör ditt besök till en upplevelse utöver det vanliga

Varmt välkommen hit

Se och göra på Fredensborgs Herrgård

Fredensborgs Herrgård ligger mitt i vacker småländsk natur intill Tobo Golfbana i Storebro, en mil söder om Vimmerby, så här finns det alla möjligheter att aktivera sig. Här finns fina promenad- eller cykelvägar runt skog och sjö och vintertid fina skidspår.

Sjöstuga med bastu och uterum vid sjön Gissen

Bara 200 m från hotellet har vi vår egen brygga vid sjön Gissen. Här kan du ta ett dopp och även värma dig i vår bastu. En fin och barnvänlig badplats finns intill med härlig långgrund sandbotten och roddbåtar finns att låna för en tur på sjön. Njut av idyllen.

Aktiviteter på Fredensborg

Tobo Golfklubb, Golf vid sjön Gissen

Minigolf, padel, tennis, cyklar och golf på Tobo Golfklubb är bara något av det som du som gäst hos oss har tillgång till och för våra små gäster finns även lekpark, inte-stöta-marken-bana, fotbollsplan och mycket mer. Inne på hotellet i vårt sällskapsrum Bullerbyn finns biljardbord, dart, stor TV och sommartid för barnen ett lekrum och pingisrum. På nedre plan i hotellet finns dam- och herrbastu samt ett litet trevligt relaxrum med TV.

Vi samarbetar även med Jailbreak som erbjuder möjligheten att hyra deras Professorns Box. Perfekt att spela med familjen eller kompisgänget.

Aktiviteter i närområdet

Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens Värld är såklart något som lockar många till vår bygd och även Astrids barndomshem Näs är något vi varmt rekommenderar. Allt detta och mycket mer hittar ni i Vimmerby, bara en mil från oss. Även filminspelningsplatserna för Barnen i Bullerbyn och Emil i Lönneberga (Katthult) finns helt nära Fredensborg. Åker ni till Katthult är ni också nästan i Mariannelund där Filmbyn Småland finns. Därifrån kan man även delta i arrangerade cykelturer som anordnas av Cykla i Filmlandskapet Småland.

Strax utanför Vimmerby finns en älgpark, Virum, där ni kan komma de mäktiga djuren riktigt nära. För den modige finns även Sveriges högsta höghöjdsbana Vimmerby Adventure Park.

Kommande evenemang

Missa inte våra kommande evenemang. Varje år genomför vi några populära aktiviteter på vår herrgård. Glöm inte att boka i tid.

Mord på Herrgården

Upplev denna uppskattade komedi av Mordteatern som garanterat slutar i ond, bråd död!
Lördag 26 oktober
Från 2 150 kr per person

Våra rum

På hotellet finns 45 rum belägna i en charmig herrgårdsmiljö endast ett stenkast utanför Vimmerby. Vi har standardrum med dubbelsäng, dubbelrum superior, minisvit, familjerum och long stay.

SJS-HOTELLEN

Upptäck våra boenden

SJS-Hotellen ägs av Svenska Järnvägsmännens Semesterhemsförening och driver hotell- och konferens-anläggningar på två platser i Sverige. Gemensamt för dem är att de är vackert belägna i närhet av hav eller sjö.

Golf

Alldeles intill oss finner du den fina 18-hålsbanan Tobo GK. Det är en omväxlande park- och skogsbana som erbjuder många fina hål, bl a det 5:e ut mot sjön Gissen. Hålet är ett av Sveriges mesta hole-in-one hål.

Padel & tennis

Spela padel eller tennis på Fredensborgs Herrgård på våra fina banor belägna i herrgårdsparken. Vi har två fina padel-dubbelbanor och vi hälsar dig varmt välkommen att boka någon av dessa. Bokning och betalning sker via www.matchi.se.

Elbilsladdare

Vi har 4 st uttag (11 kW/Type 2) för laddare till elbil. Uttagen administreras av EpSpot. Platserna är inte bokningsbara, utan erbjuds i mån av tillgång och debiteras per kWh. För användning laddar man ner EpSpot appen från Google play eller Apple appstore. (Mer info finns på laddstolparna).

Karta för EpSpots laddplatser finns här https://power.epspot.com/map.